DSC_3837.JPGCIMG5127.JPGlucienne.jpgfamilie.jpgclubhuisbuiten.jpgDSC_0032.jpgbal.jpgclubhuisbinnen.jpgDSC_0063.jpgDSC_3873.JPGdames.jpgDSC_4267.JPGDSC_4173.JPGfoto_rackets.jpgDSC_0014.jpgpjotractie.jpgIMG_7884.JPGconditietrainingkopie.jpgedbar.jpg

Het volledige Baan- en Parkreglement kan je hier downloaden. De belangrijkste punten van het baanreglement lees je hieronder.

Gebruik banen in de winter:

  • Bij vorst kunnen de banen gewoon worden gebruikt.
  • Bij sneeuw de banen niet bespelen en de gevallen sneeuw op natuurlijke wijze laten verdwijnen.
  • Bij ijzel de banen uit veiligheidsoverwegingen niet gebruiken. 
  • Bij opdooi mogen de banen niet worden bespeeld.

Die laatste regel is de moeilijkste om goed te hanteren.

In de winter hebben wij regelmatig met opdooi te maken, in deze periode moet men per dag kijken of het verantwoord is om op onze nieuwe banen te spelen.
Hierbij een film hoe wij ook de banen kunnen testen op bespeelbaarheid: https://www.youtube.com/watch?v=Lat8RBL2UQg#action=share
Tijdens opdooi is het moeilijk inschatten of de banen in de middag of avond wel bespeelbaar zijn,dat betekend bij twijfel wordt er niet op gespeeld.

Verlichting

Ook voor het gebruik van de verlichting gelden een aantal regels. Zie hieronder, of download het document hier.

Gebruik verlichte (buiten)banen 1 t/m 3 en 10 t/m 13

Algemeen/doel:
Regelgeving dient te voorkomen dat de lichtmasten oneconomisch gebruikt worden. Anders gezegd; het bestuur wil zuinig met energie omspringen.

Uitvoering:
De eerste ingebruikname van lichtmasten zijn de gravelbanen 1 t/m 3 (indien bespeelbaar) daarna volgen de SmashCourt banen 10 t/m 13.
Dit omdat met 4 lichtmasten 3 banen beschikbaar komen voor het spelen in de avonduren. Indien alle gravelbanen bezet zijn kan er uitgeweken worden naar de SmashCourt banen.

Als er in de loop van de avond banen beschikbaar komen is het wenselijk dat men zich groepeert zodat onnodige elektriciteit verspilling kan worden voorkomen.

Tijdens de periode dat er buiten tennisles wordt gegeven, en er gebruik gemaakt wordt van verlichte banen, zijn de trainers aangewezen op de SmashCourt 10 en 11 (vier masten).

In alle gevallen dienen uiterlijk, in het zomerseizoen om 22.30 uur en in de winter om 23.00 uur alle lichtmasten gedoofd te worden.
(In de zomer om 22.30 uur i.v.m. de afsluitersregeling.)

Uitzonderingen zijn;

  • viering van festiviteiten die bij gemeentelijke verordening zijn aangewezen in gebieden waarvoor de verordening geldt;
  • viering van andere festiviteiten, die bij gemeentelijke verordening zijn aangewezen;
  • door het bevoegd gezag aangewezen activiteiten in de inrichting;
  • het totaal aan te wijzen dagen of dagdelen van de twee laatstgenoemde bedraagt niet meer dan 12 per kalenderjaar. (bron; Artikel 4.113, lid 1 en 2 Wet Milieubeheer)

Verantwoordelijke:
Voorzitter Parkzaken is belast met de uitvoering hiervan en de eerst aanspreekbare persoon in deze.

Onze sponsoren: