DSC_0014.jpgDSC_4267.JPGlucienne.jpgDSC_0063.jpgpjotractie.jpgDSC_0032.jpgfamilie.jpgbal.jpgclubhuisbuiten.jpgDSC_3873.JPGconditietrainingkopie.jpgDSC_3837.JPGclubhuisbinnen.jpgedbar.jpgCIMG5127.JPGfoto_rackets.jpgdames.jpgIMG_7884.JPGDSC_4173.JPG

Van 28 mei tot en met 3 juni 2018 vindt de World Team Cup plaats bij TC Sprenkelaar en TV de Maten. Als vereniging zijn we trots dat de Internationale Tennis Federatie en de KNLTB voor TCS hebben gekozen als een van de accommodaties voor dit unieke evenement.

De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, en te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. In de afgelopen 31 jaar heeft het Nederlands vrouwenteam 29 keer de titel gewonnen.

Rolstoelselectie

De Nederlandse rolstoeltennisselectie behoort al jaren tot de wereldtop, zowel bij de dames als de heren. Bij de dames domineren de Nederlandse rolstoeltennissters. Jiske Griffioen is de nummer één van de wereld (zij heeft onlangs besloten haar tenniscarrière te beëindigen), en Diede de Groot, Marjolein Buijs en Aniek van Koot nemen ook een plek in de top zes in. Maikel Scheffers is de nummer acht van de wereld bij de heren.

Diede de Groot Marjolein Buijs Wimbledon

Diede de Groot en Marjolein Buijs in actie tijdens Wimbledon

Meer dan 40 teams uit ruim 20 landen strijden tijdens het toernooi tegen elkaar om de titel. Er wordt gespeeld in verschillende categorieën: dames, heren, junioren en quads.

De wedstrijden

Dagelijks worden er zowel overdag als in de avonden wedstrijden gespeeld op beide parken. Bij TCS worden de finales gespeeld en wordt het centercourt ingericht. Er zal een grote tribune geplaatst worden op ons park, zodat er veel mensen een kijkje kunnen komen nemen bij dit bijzondere evenement.

Evenementorganisatie

Er wordt op dit moment achter de schermen al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het evenement door een enthousiast team van vrijwilligers. Vanuit TCS zijn Bart Reints Bok, Manon de Rijk, Myrthe Huberts, Hans Bebelaar en Sabine Rouwhorst bij het evenement betrokken. TV de Maten heeft een eigen commissie. Qua organisatie is de KNLTB in de lead en de ITF is verantwoordelijk voor het toernooi inhoudelijke deel van het evenement.

Qua evenementorganisatie is gekozen voor een projectorganisatie met een stuurgroep en verschillende werkgroepen. De stuurgroep bestaat uit Guus van Berkel (KNLTB), Ellen de Lange (ITF), Willem IJzerman, Bart Reints Bok, Sabine Rouwhorst, Lilian Eilers (TV De Maten) en Pieter Moors (TV De Maten). De stuurgroep houdt zich bezig met horeca/catering, accommodatie en vervoer. Daarnaast zijn er verschillende werkgroepen geformeerd met vanuit iedere vereniging afgevaardigden, die onder begeleiding van een professional van de KNLTB hun ideeën uitwerken. Zo is er een werkgroep voor vrijwilligers, communicatie en publiciteit, side events en sponsoring/bedrijfsleven. Iedere werkgroep zal, daar waar nodig, schakelen met en hulp vragen aan de bestaande TCS commissie op dat specifieke werkgebied.

De evenementorganisatie toont een mooie samenwerking tussen de twee Apeldoornse verenigingen.

Wil jij ook helpen?

Tijdens de toernooi week (maar ook daarvoor) zullen we veel vrijwilligers nodig hebben. Dus lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij een uniek internationaal evenement dat plaatsvindt bij jouw eigen club? Geef je dan nu alvast op als vrijwilliger voor het WTC!
Esther Vergeer moedigt jou als vrijwilliger al aan in het onderstaande filmpje:

 

Wie hebben we nodig? Een greep uit het type vrijwilliger die we nodig hebben: baanbeheerders, chauffeurs, gastdames- en heren, parkeerwachten, ballenkinderen, coördinator ballenkinderen, bardienst, keukendienst, fotograaf, verslaggever, ……

De komende maanden zullen we je inhoudelijk verder informeren over de inhoud van de verschillende vrijwilligers die we nodig hebben. Meld je nu alvast aan via

Uiteraard houden we je de komende periode op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het evenement.

Niet te vergeten….

Je kunt de rolstoelers ook al in november van dit jaar aanmoedigen tijdens de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters!

De beste rolstoeldubbelspelers komen van 22 tot en met 26 november 2017 naar Sportcentrum de Schaapskooi in Bemmel voor de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters! Zorg dat je erbij bent en koop binnenkort jouw toegangskaarten op www.wheelchairdoublesmasters.com. Een uniek evenement in onze provincie, waar je de wereldtop van dichtbij in actie kunt zien. Woensdag t/m vrijdag is er gratis toegang en zaterdag en zondag bedragen de kosten 5 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar hebben de hele week gratis toegang.

Bart, Manon, Myrthe, Hans en Sabine

 

Onze sponsoren: