Bij TCS is er altijd wel iets te doen voor de jeugd!

Bij TCS is er altijd wel iets te doen voor de jeugd! We hebben een grote groep jeugdleden en een enthousiaste jeugdcommissie. Houd altijd de website, nieuwsbrief, club-app en sociale media in de gaten voor het aanmelden voor de evenementen en toernooien.

Meer informatie nodig? Hieronder vind je per onderwerp de juiste e-mailadressen, zodat je meteen de juiste persoon te pakken hebt!

Wil je meer weten over de visie van TCS op het gebied van jeugdbeleid, lees dan ons Jeugdbeleidsplan.

Meer informatie nodig? Hieronder vind je per onderwerp de juiste e-mailadressen, zodat je meteen de juiste persoon te pakken hebt!

Wil je meer weten over tennisles?
tennisles@tcsprenkelaar.nl

Een vraag over lidmaatschap?
ledenadministratie@tcsprenkelaar.nl

Een vraag over de competitie van uw kind? competitiecommissie@tcsprenkelaar.nl

Meedoen aan een evenement van de jeugdcommissie? jeugdcommissie@tcsprenkelaar.nl

Wat organiseren wij voor onze jeugd?

Lespakketten jeugd

Voor onze jeugd werken we met lespakketten. Voor een vast bedrag per maand, krijgt je kind zomer en winter tennisles. Er zijn al lespakketten vanaf €26,- per maand! Wil je weten of er nog ruimte is voor het volgen van lessen? Wil je je kind eerst laten kennismaken met tennis of padel? Dat kan altijd. Voor kinderen geldt dat zij 2x vrijblijvend een les mogen proberen. Voor een proefles, neem contact op met de trainer, via tennisles@tcsprenkelaar.nl.

Selectietraining

Al vanaf de oprichting van TCS in 1979 staat een goede jeugdopleiding centraal. Dit is ook een van de doelstellingen die bij de totstandkoming van onze tennisclub is gesteld. Het bestuur van TCS en de Jeugd- en selectiecommissie hebben de taak ervoor te zorgen dat jeugd wordt opgeleid naar een hoger tennisniveau. Uiteraard hopen we als club dat ze daar veel plezier aan beleven en dat ze in de toekomst met een goed gevoel terugdenken aan hun tijd bij TCS. De selectietrainingen zijn niet vrijblijvend. Van deelnemers verwachten wij inzet en vooruitgang. Ook zijn de selectietrainingen niet voor iedereen weggelegd (jeugdleden en/of ouders kunnen zich er niet voor opgeven). Deelnemers die het talent en/of doorzettingsvermogen hebben om niveau 5 te halen volgens het DSS worden voorgedragen door de verenigings-/selectietrainer en krijgen zomer en winter 2 keer 1,5 uur training en 1 uur coördinatie-/conditietraining aangeboden. Meer informatie over het selectiebeleid kun je hier lezen: Beleid selectietraining 2022-2026

Tenniskids

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskidsprogramma, dat speciaal is ontworpen voor kinderen, zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren. Tennis is namelijk fun!

De jeugdlessen bij TCS worden gegeven op basis van de Tenniskids formule. Voor onze jongste Tenniskids  hebben wij speciale Tenniskids Rood banen laten aanleggen. Zo kunnen kinderen direct de baan op, zonder te moeten slepen met speciale netjes! Daarnaast zijn onze nieuwste smashcourt banen voorzien van extra lijnen, die de afmetingen aanduiden voor de Oranje Kids. Even het lijntje schoonvegen met de lijnenveger en je kunt de baan op!

Hoe is Tenniskids opgebouwd?
De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.

Zie meer op de speciale Tenniskids-pagina van de KNLTB