bal.jpgDSC_4267.JPGclubhuisbuiten.jpgDSC_3837.JPGIMG_7884.JPGfamilie.jpgfoto_rackets.jpgDSC_0032.jpgconditietrainingkopie.jpgclubhuisbinnen.jpgDSC_0014.jpgpjotractie.jpgDSC_0063.jpgCIMG5127.JPGDSC_4173.JPGDSC_3873.JPGlucienne.jpgedbar.jpgdames.jpg
World Team Cup Rolstoeltennis begint over   34 Dagen

6766 KNLTB BNP Paribas World Team Cup 16 2

 

Bij TC Sprenkelaar en TV de Maten in Apeldoorn vindt van 28 mei tot en met 3 juni de World Team Cup 2018 plaats.

World Team Cup format

De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, en te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. In de afgelopen 31 jaar heeft het Nederlands vrouwenteam 29 keer de titel gewonnen. In 2014 werd het wereldkampioenschap voor het laatst in Nederland georganiseerd, in Alphen aan den Rijn.

De mannen spelen in vier poules van vier landen waarbij alleen de groepswinnaars door gaan naar de halve finales. De nummers twee spelen om de plaatsen vijf tot en met acht en de overige posities worden ook op deze manier beslist.

De vrouwen treden aan in vier poules van drie teams waarbij de winnaars de halve finales bereiken. De quads en de junioren spelen in twee groepen van vier landen, waarvan de nummers één en twee doorgaan naar laatste vier.

Rolstoelselectie

De Nederlandse rolstoeltennisselectie behoort al jaren tot de wereldtop, zowel bij de dames als de heren. Bij de dames domineren de Nederlandse rolstoeltennissters. Diede de Groot, Marjolein Buijs en Aniek van Koot nemen een plek in de top zes in. Maikel Scheffers is de nummer acht van de wereld bij de heren.

Meer dan 40 teams uit ruim 20 landen strijden tijdens het toernooi tegen elkaar om de titel. Er wordt gespeeld in verschillende categorieën: dames, heren, junioren en quads.

De wedstrijden

Dagelijks worden er zowel overdag als in de avonden wedstrijden gespeeld op beide parken. Bij TCS worden de finales gespeeld en wordt het centercourt ingericht. Er zal een grote tribune geplaatst worden op ons park, zodat er veel mensen een kijkje kunnen komen nemen bij dit bijzondere evenement.

Volg het laatste nieuws over het event via deze evenementen pagina!

 

Onze sponsoren: